Red een Kind

Als geboren zendingskind ben ik mij al van heel jongs af aan bewust van verschil tussen arm en rijk. Rechtvaardige verdeling van kansen, voeding, water, gezondheid, eigen regie en opleiding is mij met de paplepel ingegoten.

Ik kan dus niet anders dan me elke dag bewust zijn van de veiligheid, vrijheid, rijkdom, ontplooiingsmogelijkheden, kansen en luxe die ik heb, enkel omdat ik een Nederlands paspoort heb. Dat geeft mij verantwoordelijkheid en een opdracht voor al die mensen op achterstand hier in Nederland en daarbuiten.

Omdat ik niet de hele wereld op mijn schouders kan nemen, doe ik binnen mijn eigen cirkel van invloed wat ik kan. Voor mensen in mijn directe omgeving probeer ik ertoe te doen (to care).

Mede daarom ben ik vol overgave lid van de Raad van Toezicht van Red een Kind. Een hulporganisatie die zich inzet voor kinderen in nood in Afrika en India.

https://www.redeenkind.nl/dit-doen-wij

mijn hart voor

ontwikkelingssamenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *